Aanstaande zondag 18 juli ’21 om 14.00 uur organiseren we voor de eerste keer dit jaar weer een grotere activiteit, namelijk een boekpresentatie.

We zijn blij dat ons museum weer voor het publiek toegankelijk is. De tentoonstelling ‘Een keur aan koppen’ hangt al sinds het najaar 2020 in ons museum maar werd nog amper door het publiek gezien, een reden om deze nog even te laten hangen tot het najaar 2021 Andreas Schotel heeft veel mensen geportretteerd, maar dat is zelden op bestelling gedaan. Meestal heeft hij iemand op eigen initiatief geportretteerd. Hij was daar vaardig in en er zijn dan ook talloze rake portretten in de museumcollectie aanwezig.

Deze tentoonstelling is bijzonder en zeer goed passend bij het nieuwe boek ‘Andreas Schotel, tekeningen & aquarellen – een overzicht’. Peter Thoben heeft dit boek samengesteld ter gelegenheid van het veertig jaar bestaan van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel. In dit boek staat een grote selectie van tekeningen en aquarellen centraal, zodat dit minder bekende deel van zijn oeuvre goed gedocumenteerd voor het voetlicht gebracht kan worden. Door het vele werk wat Andreas Schotel ons heeft nagelaten is het boek een lijvig exemplaar geworden, wat we op de markt gaan brengen voor de prijs van € 37,50 Wilt u de boekpresentatie zondag bijwonen dan krijgt u eenmalig de kans het boek aan te schaffen voor een gereduceerde prijs van € 32,50.

Het boek is een mooi vervolg op het eerste boek wat Peter Thoben heeft geschreven voor ons museum getiteld ‘Andreas Schotel Museum Esbeek – museumgeschiedenis en kunstenaars’ (zie foto) In deze publicatie die in 2015 werd uitgebracht wordt de geschiedenis van het Andreas Schotel Museum en de Andreas Schotel Wandelroute – als ware het een buitenmuseum – in Esbeek verhaald. Tevens zijn van de drie hoofdrolspelers van het museum, te weten Andreas Schotel, Johannes Proost en Magdaleen Rademaker biografische schetsen met een keuze uit hun grafisch oeuvre opgenomen. Dit boek is te koop voor de prijs van € 22,50

Komende zondag kunt u kennis maken met het nieuwe boek. We hebben een interessant programma, zie hiervoor onze officiële uitnodiging.

Daarnaast vinden we het erg leuk dat Canti Vaganti deze middag ook muzikaal wil omlijsten. Binnen een paar weken vertrekken ze weer naar Madrid waardoor hun optreden tijdens deze middag ons nog een laatste mogelijkheid biedt te genieten van hun theaterkunsten.

We vragen u zich vooraf even aan te melden via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat u er zeker van kunt zijn dat we ons houden aan de geldende COVID-voorschriften.

De koffie staat klaar.

Vanaf volgende week kunt u het boek verkrijgen bij café Schuttershof.