Door de coronacrisis zijn veel meer mensen de natuur gaan herontdekken: buiten uitwaaien, frisse lucht, lekker bewegen en de gedachten verzetten. De natuur is voor veel mensen door de tijdsomstandigheden opeens heel belangrijk geworden.

Het is online duidelijk te merken, dat er behoefte is aan informatie over de natuur en het erop uit kunnen trekken. Maar wij zien ook dat veel mensen hun wandelervaringen online willen delen. De groei van het aantal wandelblogs over de Andreas Schotel kunst- en wandelroute verrast dan ook niet direct.

Het zal de meeste dorpsbewoners niet zijn ontgaan dat het met tijden op de wandelroute erg druk kan zijn. De wandelfolders gaan als warme broodjes over de toonbank.

Deze sterke groei van wandelaars komt natuurlijk door de mond op mondreclame, maar ook online zie je dus de aandacht voor de Andreas Schotel kunst- en wandelroute toenemen.

De wandelroute blijkt een verrassend positief effect te hebben op de bezoekers. Het afwisselende, Esbeekse landschap heeft de wandelaar veel moois te bieden. Daarnaast hebben we een interessant verhaal te vertellen over het leven van Andreas Schotel in Esbeek, wat door de etsen en sculpturen wordt verlevendigd. Ook zijn vakantiehuisje “De Schuttel“ heeft op de bezoekers een grote aantrekkingskracht en spreekt tot de verbeelding. Het sobere leven wat Andreas Schotel en zijn gezin daar leefden, is intens voelbaar wanneer men door de raampjes naar binnen gluurt. 

In de meeste wandelblogs lees je een persoonlijke beschrijving en ervaring van de wandelroute. Daarnaast vermelden ze wat achtergrondinformatie zoals een beschrijving van het leven van Andreas Schotel en het museum, het dorp Esbeek en zijn historie. Veel wandelblogs gaan vergezeld met een heleboel foto’s wat een goede indruk geeft van de route. Ook blijkt er soms aandacht voor overnachtingsmogelijkheden en andere bezienswaardigheden in de directe omgeving. Daarnaast wordt de wandelblog vaak voorzien van een pakkende titel.

Iedere wandelblogschrijver wil je deelgenoot maken van een persoonlijke ervaring, soms staan er weliswaar wat kleine foutjes in beschrijving of achtergrondinformatie, maar dat is helemaal niet erg en doet geen afbreuk aan de boodschap.

De lezer wordt door de verhalen geënthousiasmeerd om ook eens een dag naar Esbeek te komen om de prachtige Andreas Schotel kunst- en wandelroute te lopen.

Wie meer wandelblogs over de Andreas Schotel kunst- en wandelroute wil lezen, kan eens kijken op onze website www.andreasschotel.nl/persberichten

Mariëtte Souwen